Tuesday, April 12, 2016

DIY : Bekas Letak Peralatan Alat Tulis Dari Roll Tisu Tandas


DIY : Bekas Letak Peralatan Alat Tulis | Waktu cuti sekolah dan hujung minggu adalah waktu santai ibu bapa dan anak -anak . Selain menonton tv , melakukan aktiviti di luar rumah , anda juga boleh buat kraftangan yang bermanfaat bersama mereka menggunakan bahan kitar semula .

alt image tagSangat sesuai lakukan aktiviti ni dengan anak - anak di waktu lapang . Selain dapat menghabiskan masa bersama anak - anak , dapat eratkan hubungan juga dapat elakkan anak - anak daripada membuat sesuatu diluar jangkaan .

alt image tag


DIY : Bekas Letak Peralatan Alat Tulis


Untuk menghasilkan DIY : Bekas Letak Peralatan Alat Tulis , anda perlukan tissue roll tandas , gam , pewarna , kadboard , kertas dan aksesori lain sebagai hiasan .


alt image tag

Mula-mula anda perlu lekatkan roll tisu tandas di atas kadboard . Empat batang roll tisu tanda sudah cukup . Kalau nak cantik , potong menyerong di bahagian sebelah atas roll tisu tandas tersebut .


alt image tag

Sapukan gam pada seluruh roll isu tandas .

alt image tag

Lekatkan kertas yang sudah diwarnakan mengikut corak yag anda gemari .

alt image tag

Lekatkan juga aksesori tambahan seperti pokok plastik , bunga , ikan dan sebagainya di atas kadboard untuk menambah seri .

Sangat sesuai lakukan aktiviti ni dengan anak - anak di waktu lapang . Selain dapat menghabiskan masa bersama anak - anak , dapat eratkan hubungan juga dapat elakkan anak - anak daripada membuat sesuatu diluar jangkaan .

Load disqus comments

0 comments